Stockholm är en stad med ett stort urval barer och pubar. Några av de mest populära pubarna är inspirerade av den brittiska och irländska pubkulturen och har en tydlig anglosaxisk prägel. Många av dessa pubar fokuserar ofta på sport och ett stort urval brittiska ales. Det finns dock många andra typer av pubar än de från den brittiska övärlden. Man kan idag hittar till exempel tjeckiska och tyska pubar i staden. Dessa har i många fall mindre fokus på sport och ett lite större fokus på mat. Det finns en hel del inrättningar som gör anspråk på titeln som Stockolms bästa pub. En klassiker i sammanhanget är Man in the Moon som funnits i 20 år och har ett stort utbud drycker, liksom en bra meny för den som vill äta en bit mat. Denna pub erbjuder många olika evenemang och aktiviteter och man kan bland annat gå dit för att fira Oktoberfest på hösten. De har också ett flertal evenemang för den som är intresserad av mat, då ofta med centraleuropeisk prägel. För den som älskar öl och gärna provar på lite annorlunda sorter finns det en hel del att testa på Man in the Moon.

 

Bishops Arms
Bishops Arms är en berömd pubkedja som har lokaler över hela landet. De har gjort sig kända för att servera många olika sorters engelsk och irländsk öl, och personalen är ofta mycket kunnig. Bishops Arms finns idag på över 30 platser över hela landet. På puben på Vasagatan hittar man 32 olika sorters öl på fat och över 300 ölsorter på flaska. De ordnar dessutom whisky- och ölprovningar då och då och man kan också njuta av god mat med klassisk brittisk prägel. Stämningen är genuint brittisk och man hittar inga spelautomater och slipper musik på hög volym. Det är en pub för den som gillar att prata och som gärna umgås med andra gäster, liksom för den som älskar en god brittisk öl eller whisky.

 

Andra pubar i Stockholm
För den som vill hitta en ny favoritpub har Allt om Stockholm sammanställt en lista över stans bästa pubar. Akkurat är en bar som bara måste nämnas i sammanhanget, eftersom de av sajten Ratebeer rankas som världens andra bästa ölpub. Där hittar man över 800 ölsorter på flaska och man kan också njuta av livemusik och ölprovningar då och då.

Stockholms pubar 2

 

Taggar

 
 
 
 
sportpress